Aanvullende verzekering

Printvriendelijke versiePDF-versie

De bijdrage voor onze aanvullende verzekering bedraagt slechts
€ 6,70 per maand, waardoor we een van de goedkoopste ziekenfondsen zijn.

Waarom moet ik een aanvullende verzekeringsbijdrage betalen?

Met meer dan 70 voordelen en diensten beschermt onze aanvullende verzekering je waar de verplichte verzekering niet tegemoetkomt. Als extra dekking bieden wij ook een facultatieve hospitalisatie- en tandzorgverzekering.

 

Om deze voordelen en diensten te genieten of om je in te schrijven op een van onze verzekeringen, moet je dus in orde zijn met je bijdragen voor de aanvullende verzekering. Klik hier om al onze voordelen en diensten te ontdekken.

 

Ben ik verplicht om de aanvullende verzekeringsbijdragen te betalen?

Ja, je bent wettelijk* verplicht je bijdragen te betalen. De voordelen en diensten van de aanvullende verzekering kunnen pas worden toegekend zodra alle bijdragen zijn betaald. Ook als je in het buitenland woont en bent ingeschreven als Belgische verzekerde, moet je je aanvullende verzekeringsbijdragen betalen.

 

* Wet van 26 april 2010 en 2 juni 2010 houdende diverse bepalingen inzake de organisatie van de aanvullende ziekteverzekering

 

Wanneer en hoe moet ik mijn aanvullende verzekeringsbijdragen betalen?

- Elk kwartaal betaal je je bijdrage. Begin december/maart/juni/september ontvang je een overschrijvingsformulier waarin je wordt gevraagd je bijdrage te betalen in de maand waarin je dit formulier ontvangt. Opmerking: bij een nieuwe inschrijving krijg je je overschrijvingsformulier enkele dagen na de validatie van je inschrijving.

- Je kunt je bijdragen ook jaarlijks betalen, zodat je er niet ieder kwartaal aan hoeft te denken. In december ontvang je dan een uitnodiging om je bijdrage te betalen.

- Daarnaast kun je ook via domiciliëring betalen, zodat een correcte en punctuele betaling van al je bijdragen gegarandeerd is. Het geld wordt binnen de eerste 5 dagen van elk kwartaal van je rekening gehaald.

- Ten slotte kun je je bijdragen ook in al onze kantoren betalen.

 

Hoe ga ik te werk?

Wil je je bijdragen jaarlijks of door middel van domiciliëring betalen? Vraag het online, in een van onze kantoren of telefonisch op 02 506 96 11 aan.

 

Wie is gedekt door mijn aanvullende verzekeringsbijdrage?

Je aanvullende verzekeringsbijdrage dekt jezelf en je personen ten laste (kinderen jonger dan 25 jaar, echtgenoot of echtgenote, samenwonende, ouder, grootouder enzovoort). De personen die je ten laste hebt, betalen dus geen bijdrage, maar worden wel gedekt door de aanvullende verzekering.

 

Hoe weet ik of ik in orde ben met mijn bijdragen?

Ga naar e-Mut om te zien of je in orde bent met je bijdragen. Deze informatie kun je ook in al onze kantoren of telefonisch op 02 506 96 11 opvragen.

 

Ben ik gedekt door mijn hospitalisatie-/tandzorgverzekering als ik niet in orde ben met mijn aanvullende verzekeringsbijdragen?

Nee, je moet in orde zijn met de aanvullende verzekeringsbijdragen om gedekt te blijven door onze hospitalisatie- en tandzorgverzekering.