Geboorteworkshops

Printvriendelijke versiePDF-versie

Om jonge en toekomstige ouders te ondersteunen, bieden we een aantal workshops aan.

 

Deze geboorteworkshops worden georganiseerd door VIVA-Mama, een deelwerking van de Socialistische Vrouwen Vereniging. In ROSA, het semestriële magazine van Viva-SVV vind je het programma van de geboorteworkshops terug.

 

Babymassage

Tijdens deze workshop leren ouders hun baby masseren op een manier die voor beiden heel aangenaam is. Babymassage kan je baby helpen bij lichamelijke ongemakken en ze stimuleert de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van het kind. Deze initiatie babymassage is bedoeld voor (groot)ouders van baby's van 4 weken tot 6 maanden.

 

EHBO voor baby en peuter

Hoe goed je ook op je kleine spruit past, geen enkel kind ontsnapt aan ongelukjes. In deze workshop leren we je onder meer hoe je een wonde kan verzorgen of koorts kunt verminderen. Maar ook reanimatie komt aan bod.

 

Vlot op de pot!

Wanneer leer je je kind op het potje gaan? Hoe krijg je je kind uit de luiers? Op welke leeftijd kan je beginnen met zindelijkheidstraining? Op al deze vragen krijg je een antwoord, samen met heel wat praktische tips en technieken die kunnen helpen bij het zindelijk maken van je peuter.

 

 

Meer info? viva-svv@fsmb.be of 02 546 14 20

 

 

ZIE OOK