Logopedie

Printvriendelijke versiePDF-versie

Heb je een communicatieprobleem, mondeling of geschreven? Onze mutualiteit beseft welke moeilijkheden dit teweeg kan brengen. Daarom komen wij tussen in de therapiekosten. 

 

 

We bieden een tussenkomst van 5 euro per zitting voor een logopedische behandeling waarvoor de adviserend geneesheer een gunstig advies verleend heeft.

 

De tegemoetkoming is beperkt tot twee sessies per week gedurende een maximale periode van zes maanden. De tussenkomst kan voor maximaal vier periodes van zes maanden genoten worden. De rechthebbende moet voor elke nieuwe periode wel een nieuwe aanvraag indienen.

 

Alle leden krijgen het remgeld voor hun logopediebehandeling volledig terugbetaald dankzij ons voordeel 'Medische zorg volledig terugbetaald'!

Praktisch

  • De tussenkomst voor de logopedische behandeling wordt alleen toegestaan nadat de rechthebbende al zijn rechten binnen de verplichte verzekering heeft uitgeput.
  • Je moet over een geldig globaal medisch dossier (GMD) beschikken of ingeschreven zijn in een medisch huis.
  • Om in aanmerking te komen voor dit voordeel, moet je een aanvraag indienen. Stuur deze naar onze dienst Gezondheidszorg-Leden. Je dossier moet een gemotiveerd logopedisch bilan en het voorschrift van een geneesheer-specialist bevatten.
    Opmerking: bij myofunctionele, mondelinge en schriftelijke problemen, moet het akkoord verkregen zijn binnen de 6 maanden na afloop van je rechten binnen de verplichte verzekering. 
  • Als de adviserend geneesheer een gunstig advies verleent, ontvang je een document dat je logopedist moet invullen. Met dit document kan je dan de terugbetaling bekomen.

 

 

Ben je op zoek naar een logopedist? Vergeet onze medische centra César De Paepe niet!
Onze medische centra César De Paepe bieden zorg aan een geconventioneerd tarief. Onze mutualiteit betaalt echter je persoonlijke aandeel volledig terug! Je kan steeds een afspraak maken in een medisch centrum bij jou in de buurt.

ZIE OOK