10 oktober: Werelddag van de geestelijke gezondheid

Printvriendelijke versiePDF-versie
29/09/2017

De cijfers omtrent psychologische gezondheid in België geven niet echt een rooskleurig beeld weer. Zo blijkt uit onderzoek (2013) dat een op vier Belgen vroeg of laat te kampen krijgt met een psychologische stoornis.

Bovendien blijkt nog steeds dat heel wat mensen niet de correcte en volledige hulp krijgen die ze nodig hebben. 25 % van personen met psychologische problemen blijkt enkel met medicatie geholpen te worden. Toch is therapie eveneens noodzakelijk om het genezingsproces te doen slagen. Er bestaan heel wat professionele hulpverleners (psychologen, psychiaters, therapeuten...). Het is belangrijk dat je je voldoende informeert en je de hulp kiest die het beste bij je situatie past.

Onze mutualiteit komt tussen!
- Wij betalen tot 160 euro per jaar terug voor psychotherapiesessies.
- Onze medische centra César De Paepe bieden zorg aan een geconventioneerd tarief en onze mutualiteit betaalt het remgeld volledig terug. Maak hier een afspraak in een medisch centrum in je buurt.
- Ons centrum voor gezinsplanning Rosa biedt ook psychotherapie aan.
Tarieven: individuele sessie: 28 euro (sociaal tarief: 23 euro) - sessie voor koppel of gezin: 37 euro (sociaal tarief: 27 euro) Onze mutualiteit betaalt 20 euro per sessie terug (beperkt tot 8 sessies per kalenderjaar).

Infosessies rond veerkracht

Ons Thuiszorgcentrum organiseert vanaf oktober een reeks infosessies voor 60-plussers over geestelijke gezondheid en het versterken van je veerkracht.

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan tegenslagen, uitdagingen en alledaagse stress. Het speelt dan ook een belangrijke rol in je mentale weerstand.

 

Data en uur
De infosessies vinden steeds plaats op een donderdag van 14 tot 16 uur: 5 oktober, 12 oktober, 16 november, 7 december en 14 december 2017.

Waar?
LDC 'Ado Icarus', Frans Vekemansstraat 131, 1120 Neder-Over-Heembeek

Inschrijven
Wens je meer info of wil je je graag inschrijven*? Contacteer ons via 078 15 60 30 of thuiszorgcentrum@fsmb.be.

* Inschrijven is verplicht.