Aids: de strijd gaat verder!

Printvriendelijke versiePDF-versie
29/11/2017

1 december is het Wereldaidsdag. Ook al is in 2016 het aantal nieuwe hiv-besmettingen gedaald in België, toch moeten we waakzaam blijven daar de strijd tegen hiv nog niet gewonnen is.

 

 

 

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen hiv en Aids. Hiv (human immunodeficiency virus) is een virus dat in een later stadium Aids veroorzaakt. Tegenwoordig is hiv zeer goed te behandelen. Wie dagelijks zijn medicatie tegen hiv correct inneemt, zal geen Aids krijgen.

 

Ook onze mutualiteit zet zich het hele jaar door in voor de strijd tegen hiv!

 

Love4you

Met onze preventiecampagne Love4you trekken we naar heel wat festivals en festiviteiten in Brussel en Vlaams-Brabant om jongeren en jong-van-geesten op een ludieke manier bewust te maken van het belang van veilige seks. Ons Love4you-team deelt er safekits met condooms uit onder het motto 'Leef je leven, geniet ervan, gooi het niet weg en bescherm jezelf!'

 

Centrum voor gezinsplanning ROSA

Maar ook op niet-eventdagen kan je bij de Socialistische Mutualiteit Brabant terecht met vragen over je relatie, seksualiteit of zwangerschap. Het team van ons centrum voor gezinsplanning ROSA ontvangt je met open armen voor een vertrouwelijk gesprek of consultatie op de medische, sociale, juridische of psychologische dienst.

 

planningrosa@fsmb.be / 02 546 14 33

 

Heb je twijfels en wil je je laten testen op hiv?
Dat kan gratis en op een vertrouwelijke manier in ons centrum voor gezinsplanning Rosa.

Meer info: planningrosa@fsmb.be / 02 546 14 33