Dag van de Mantelzorg 2019

Printvriendelijke versiePDF-versie
05/06/2019

Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorg. De taak van mantelzorgers is erg uitgebreid en vraagt heel wat toewijding en doorzettingsvermogen. We brengen mantelzorg dan ook graag onder de aandacht.

 

 

Mantelzorgers bieden hulp aan personen die door ouderdom, ziekte of een beperking hulpbehoevend zijn. Dit doen ze meestal belangeloos en bovendien nemen ze de taak van mantelzorg vaak onverwachts en onvoorbereid voor hun rekening.

 

Aangezien mantelzorgtaken dikwijls zwaar en dus niet te onderschatten zijn, is het erg belangrijk dat mantelzorgers hierin goed ondersteund en begeleid worden. Voor meer informatie en praktische tips kan je terecht op onze mantelzorgpagina's.

 

Wil je graag lid worden van Steunpunt Mantelzorg? Stuur dan een e-mail naar steunpuntmantelzorg@fsmb.be. Om de 3 maanden ontvang je een nieuwsbrief boordevol informatie en krijg je een overzicht van de activiteiten in je regio. Je kan ook steeds onze gratis brochure aanvragen.

 

 

Ook onze brochure Wegwijs in de zorg voor personen met dementie is een handige gids boordevol interessante info en tips. Neem zeker eens een kijkje!