Ik ben verpleegkundige. Wat is jouw superkracht?

Printvriendelijke versiePDF-versie
12/05/2020

Vandaag is het Internationale Dag van de Verpleegkunde. Actueler dan ooit aangezien we elke avond om 20 uur voor onze deur staan en applaudiseren voor al het harde werk dat deze mensen leveren.

 

Het beroep verpleegkundige je moet ervoor in de wieg gelegd zijn. Dag in dag uit klaar staan voor zieke mensen. Verpleegkundigen staan in dicht contact met hun patiënten, luisteren naar hun noden en observeren hen van heel dichtbij. De tijd dat we spraken over 'maar' verpleegkundigen is al lang voorbij. Ook pioneer en grondlegger van de moderne verpleegkunde 'Florence Nightingale' heeft geijverd voor de belangen van het verpleegkundige beroep, net zoals het belang van hygiëne, het observeren van patiënten en de psychosociale zorg. Want verpleegkundige zijn betekend veel meer dan enkel bedpannen verversen en bloed afnemen.

 

Verpleegkundigen hebben het vaak hard te verduren. Een hoge werkdruk door te weinig personeel is vandaag de harde waarheid. Met het coronavirus worden de verpleegkundigen ook blootgesteld aan het gevaar zelf ernstig ziek te worden. Toch staan deze mensen nog altijd voor ons klaar. Daarom willen we deze mensen nogmaals bedanken voor hun inzet, steun en doorzettingsvermogen in deze moeilijke tijden.

 

Bron:  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/05/11/200-jaar-geleden-werd-florence-nightingale-geboren-oermoeder-va/

 

Naar aanleiding van Dag van de Verpleging zetten we graag onze dienst Thuisverpleging in de kijker!
Deze dienst biedt hygiënische en medische zorg aan huis (van lichaamsverzorging tot dialyse en diabeteseducatie) en dit zowel voor jong als oud. Zij staan overigens ook tijdens de weekends steevast voor je klaar!

Voor meer info kan je terecht op de webpagina Zorg en diensten aan huis. Je kan ook steeds contact opnemen door te bellen naar 078 15 60 30 of te mailen naar thuiszorgcentrum@fsmb.be.

En aan onze verpleegkundigen: een welgemeende dankjewel voor al het werk dat jullie verzetten! Jullie zijn top in deze job!