Jouw mening telt!

Printvriendelijke versiePDF-versie
31/08/2018

Onze mutualiteit hecht erg veel belang aan de kwaliteit en toegankelijkheid van gezondheidszorg. Ook het toezicht op de impact van zelftests op de gezondheid van patiënten en hun relatie met medische professionals is daarbij belangrijk. Woon jij in Brussel en heb jij reeds een zelftest gekocht? Dan nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan een onderzoek van CARE-TEST.

Zelftests

Zelftests zijn tests die patiënten kunnen aankopen bij een apotheek en thuis kunnen uitvoeren. Zo kunnen zij bepaalde gezondheidsparameters (zoals cholesterol, allergie, urineweginfectie, bacteriën in de maag, immuniteit tegen tetanus, aids, ijzertekort en menopauze) zelf in kaart brengen.

 

Onderzoek

Via een interuniversitair onderzoek (VUB, ULB en UCL) zal een hulpmiddel ontwikkeld worden, dat de kwaliteit van patiëntenzorg verbetert. Hiervoor wil het onderzoeksteam de relatie tussen patiënten, artsen en apothekers beter begrijpen. Hierbij wordt gestart met het onderzoek naar zelftests.

 

Heb jij een (of meerdere) zelftest(s) gekocht en woon jij in Brussel? Dan zou CARE-TEST je graag enkele vragen stellen over je ervaring met deze zelftest(s). Wil je graag bijdragen aan de verbetering van de zorgrelaties in je regio? En wens je de onderzoekers van CARE-TEST te helpen bij hun studie? Dan hoef je je niet te verplaatsen, want zij komen naar jou toe!

Je kan hen contacteren via care-test@uclouvain.be of via 02 477 43 02.

 

 

Deze studie werd gefinancierd door Innoviris, het Brussels Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek (openbare instelling), en goedgekeurd door het ethisch comité van Hospitalo-Facultaire Saint-Luc – UCL op 24/07/2018.