Trek eropuit met de fiets

Printvriendelijke versiePDF-versie
31/08/2018

Vandaag is de auto nog steeds de koning der vervoermiddelen. Nochtans weten we intussen allemaal welke nadelen hieraan verbonden zijn. Waarom laten we de auto niet wat vaker staan en gaan we niet meer op pad met de fiets? We herinneren je alvast met plezier aan enkele voordelen hiervan!

Soigneer Moeder natuur

Dagelijks worden we geconfronteerd met berichten over de opwarming van de aarde. De ongezonde en erg vervuilende uitlaatgassen, veroorzaakt door de auto, spelen een grote rol bij milieuvervuiling. Wist je trouwens dat maar liefst de helft van onze verplaatsingen korte afstanden zijn (max. 5 km)? Laat je auto dus wat vaker aan de kant staan. De natuur zal je erg dankbaar zijn!

 

Parkeren zonder enerveren

Gedaan met stress over het vinden van een parkeerplaats en het bovenhalen van je parkeerskills, die misschien nog wat bijgeschaaft moeten worden, want met de fiets kan je op de meeste plaatsen zonder zorgen halt houden.

 

Geen last van files

Ben jij ook zo geërgerd in die eeuwigdurende files op het Belgische wegennet? Neem gewoon de fiets en gooi die ergernissen overboord. België heeft overigens een aantal fietsostrades. Op fietssnelwegen.be vind je meer info.

 

niet alleen je gezondheid zal je dankbaar zijn ...

Dat fietsen gezond is, hoeven we je ongetwijfeld niet meer te vertellen. Niet alleen je uithoudingsvermogen en spierontwikkeling worden gestimuleerd, maar ook je mentale gezondheid krijgt er een boost van! Doe daar nog het zonnetje bij en af en toe een "pitstop" aan een terrasje en je bent vertrokken voor een dag vol ontspanning en plezier.

 

... maar ook Je portemonnee!

Wie kiest voor de fiets, kan de portefeuille vaker achterwege laten. Niet alleen tanken, neemt een aardige hap uit je budget, ook de onderhoudskosten van je wagen mogen niet onderschat worden. Daarnaast is de aankoop van een fiets een pak goedkoper dan een auto. Uiteraard mag je ook je autoverzekering en de verkeersbelasting niet vergeten. Heb je een bedrijfswagen? Dan verwijzen we graag naar bovenstaande argumenten ;-).

 

 

Bike Brussels, dé fietsbeurs met tal van animaties, standjes en demonstraties, houdt van 15 t.e.m. 17 september 2018 halt in Tour & Taxis. Heb jij interesse? Onze leden genieten gratis inkom! Geef de code SOBB18 in bij het bestellen van je tickets (1 ticket/persoon).

Wens je meer info? "Fiets" dan als de bliksem naar bikebrussels.be.