Week van de Valpreventie

Printvriendelijke versiePDF-versie
30/03/2018

Het Thuiszorgcentrum van de Socialistische Mutualiteit Brabant neemt van 23 tot 29 april deel aan de Week van de Valpreventie.

Nog te veel ouderen raken hun zelfstandigheid kwijt door een val. Een val op oudere leeftijd kan heel wat lichamelijk en mentaal leed veroorzaken. Dit leidt vaak tot een grotere zorgafhankelijkheid. Het is dus belangrijk dat valpartijen zoveel mogelijk voorkomen worden.

 

Maar geen nood, ons Thuiszorgcentrum laat je niet aan je lot over! Onze ergotherapeuten komen gratis bij jou langs om te kijken welke tips het nuttigst zijn voor jou, zodat je zo lang mogelijk veilig thuis kan blijven wonen. Je hoeft enkel te bellen naar 078 15 60 30 om een afspraak te maken voor een gratis advies over woningaanpassing en hulpmiddelen bij jou thuis. Bovendien staan heel wat tips ook gebundeld in onze brochure Je huis, een veilige thuis!.

 

Infosessies

Ons Thuiszorgcentrum biedt een aantal interessante en leerrijke infosessies aan:

  • infodag voor senioren: Wonen en Energie

Wanneer? maandag 23 april, 13-17 uur

Waar? LDC Zonnedries, Zonnedrieslaan 24, 3390 Tielt-Winge

  • infosessie omtrent woningaanpassing

Wanneer? maandag 7 mei, 14-16 uur

Waar? LDC Ter Vlierbeke, Rustoordlaan 3, 3010 Kessel-Lo

 

Tijdens deze infosessie geven we tips over hoe je je woning op een eenvoudige manier veilig kan maken en wie je daarbij kan helpen. Je leert kennismaken met verschillende hulpmiddelen en krijgt de kans om er een aantal uit te testen.

 

Wens je meer info?