05-12-2022

De eindejaarsfeesten staan weer voor de deur. Deze periode staat vaak gelijk aan te veel eten. Hier zijn onze tips over hoe je van de feestdagen kan genieten terwijl je op jouw gezondheid let.

Ga voor halve porties!

Tijdens de feestdagen staan er vaak meerdere gangen op het menu. Vermijd grote porties en bedenk dat je ogen vaak groter zijn dan je buik.

Kijk niet te diep in het glas

Tijdens de feestdagen wordt er heel wat alcohol geconsumeerd. Af en toe een glaasje, is wel oké, maar probeer dit toch te beperken. Kies bovendien voor 'gezondere' varianten. Laat erg gesuikerde dranken bijvoorbeeld achterwege.

Maak uitnodigingen

Je bepaalt zelf het menu en de ingrediënten die gebruikt worden. Natuurlijk moet je de handen uit de mouwen steken. Maar je kunt je beperken tot het bereiden van gerechten die minimaal werk vereisen.

Verdeel de restjes

Hou niet alle restjes voor jezelf, maar deel de overschot uit aan je gasten. Zo kan iedereen wat langer genieten van de heerlijke gerechten en hoef jij niet alles zelf op te eten.

Vergeet niet te bewegen

Tijdens de feestdagen zit je vaak lang aan tafel, toch belet niets je om af en toe in beweging te komen en bijvoorbeeld een frisse neus te halen buiten. Bovendien komt dit de spijsvertering alleen maar ten goede.