06-02-2021

Smeren, smeren en nog eens smeren

Kies je zonnecrème op basis van hoelang je in de zon wil vertoeven en je huidtype. Als je een tijdje in de zon blijft, gebruik dan een hoge factor. Ook lichte huidtypes gebruiken best altijd een hogere factor. Hoe dan ook, zonnecrème moet je minstens om de twee uur opnieuw aanbrengen om zeker te zijn van een optimale bescherming. En ook al beweren de meeste zonnecrèmes waterbestendig te zijn, smeer je na het zwemmen steeds opnieuw in.

Kies voor een optimale bescherming

Gebruik zonnecrèmes die zowel tegen uv B- als uv A-straling beschermen. Beide soorten straling kunnen immers allebei huidkanker veroorzaken.

Less is not more

Mensen gebruiken vaak te weinig zonnecrème. De hoeveelheid crème die je smeert, hangt af van de grootte van het huidoppervlak dat je wil beschermen. Een gouden raad: je smeert beter te veel dan te weinig.

Respecteer de vervaldatum

Is je zonnecrème reeds vervallen? Schaf dan onmiddellijk een nieuwe tube aan en gooi de oude weg. Koop sowieso jaarlijks een nieuwe zonnecrème om zeker te zijn van een optimale bescherming. Laat je zonnecrème bovendien nooit te lang in de zon liggen!

Hoogmoed komt voor de val

Zonnecrème smeren is van onschatbare waarde om het risico op huidkanker én huidveroudering te verminderen. Toch is het belangrijk om voor ogen te houden dat dit geen 100 % bescherming biedt. Ongelimiteerd zonnen, is dus nooit een goed idee!