Geconventioneerde, niet-geconventioneerde, gedeeltelijk geconventioneerde artsen

Geconventioneerde artsen

Artsen die de in het tarievenakkoord bepaalde erelonen toepassen. In dat geval betaal je alleen het remgeld, namelijk het verschil tussen het bedrag dat door het ziekenfonds wordt terugbetaald en het ereloon dat bepaald is in het tarievenakkoord.

Niet-geconventioneerde artsen

Mogen het tarief dat zij aanrekenen vrij kiezen. Zij mogen dus een ereloonsupplement vragen bovenop de verbintenistarieven.

Opgelet! Die ereloonsupplementen kunnen hoog zijn, afhankelijk van de specialiteit en de reputatie van de arts. Ereloonsupplementen worden ook nooit terugbetaald door het ziekenfonds.

Gedeeltelijk geconventioneerde artsen

Zijn slechts op bepaalde dagen en uren geconventioneerd. De uren en dagen waarop de verbintenistarieven worden toegepast moeten duidelijk worden gemeld aan het publiek.

Erelonen

 
Verbintenistarief Ereloonsupplementen

Remgeld

Door het ziekenfonds terugbetaald gedeelte

Altijd ten laste van de patiënt

Het deel ten laste van de patiënt

Is mijn arts geconventioneerd?

Om te weten of een geneesheer geconventioneerd is, kun je contact opnemen met het Riziv op het nummer 02 739 78 36 of het aan de arts zelf of opnamedienst van het ziekenhuis vragen. Om te weten wat je bij een geconventioneerde arts moet betalen voor een raadpleging, kun je kijken in het overzicht van alle erelonen, prijzen en terugbetalingen van de geneeskundige verzorging.