Voor wie?

Het personenalarm stelt oudere mensen in staat alleen thuis te blijven wonen. Het systeem biedt de familieleden immers de zekerheid dat hun dierbare in geval van nood snel geholpen kan worden.

Het systeem is ook bestemd voor andere personen (chronisch zieken, mensen met een handicap, enz.) die op elk ogenblik een beroep moeten kunnen doen op bijstand.

Praktische informatie

Hoe werkt het systeem?

Het personenalarm bestaat uit een klein zendertje dat rond de hals (of aan de pols) gedragen wordt, een alarmtoestel dat op je telefoon is aangesloten en een alarmcentrale die over je gegevens beschikt. Je moet dus een vaste telefoonaansluiting hebben om het personenalarm te gebruiken.

De alarmcentrale is alle dagen van de week de klok rond bereikbaar. Je krijgt altijd iemand aan de lijn, ook in het weekend en 's nachts.

Als je hulp nodig hebt, druk je op de rode knop in het midden van de zender. De oproep wordt onmiddellijk doorgeschakeld met de alarmcentrale die een lijst van je noodnummers heeft. Dat kan gaan over familieleden, vrienden of buren. De alarmcentrale belt dan onmiddellijk naar de eerste persoon op je lijst en licht deze in over je situatie. Als hij niet opneemt, wordt de volgende op de lijst gebeld. Als niemand van je contactpersonen bereikbaar is, dan neemt de alarmcentrale contact op met de hulpdiensten.

Installatie

De installatie van het personenalarmsysteem gebeurt bij je thuis door professionele medewerkers die je alle nodige uitleg zullen verschaffen.Voor de installatie van het personenalarmsysteem betaal je een kleine bijdrage.

Prijs

Maandelijks huurprijs:

  • toestel met vaste lijn: 15 euro (10 euro voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming)
  • toestel met simkaart: 20 euro (15 euro voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming)

Eenmalige installatiekosten: 25 euro

Waarborg:

  • toestel met vaste lijn: 25 euro
  • toestel met simkaart: 50 euro

Onze mutualiteit komt tussen in de maandelijkse huurprijs van een personenalarmsysteem in de Medishops. De tussenkomst bedraagt 12 euro (15 euro voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming). Het toestel moet minstens 1 maand gehuurd worden.

Meer info? 078 15 60 30 - infomedishop@solidaris.be

Volgende stap

ampersand

Contacteer ons

Stuur ons je vraag via ons contactformulier

human outline

Inloggen in e-Mut

Op e-Mut kan je je dossier raadplegen, je terugbetalingen controleren, je documenten downloaden ... allemaal via je computer

pinpoint

Kom langs in een kantoor

We hebben tientallen kantoren, verspreid over Brussel en Vlaams-Brabant. Onze mobiele Mobi-Mut kantoren doorkruisen onze regio en houden halt in de gemeentes waar geen vast kantoor is.

telefoon

Bel ons

Phone mut (24u/7d) - 02 502 52 50

- roze identificatieklevers bestellen
- je laatste terugbetalingen
- je laatste betaling van je uitkering
- documentatie te bestellen

Andere vragen - 02 506 96 11
maandag - donderdag:
8u15 - 12u00 en 13u30 - 16u

vrijdag:
8u15 tot 11u45