Voor wie?
Iedereen die door zijn gezondheidstoestand zorg nodig heeft, kan een beroep doen op onze thuiszorgdiensten.

 

Voor welke periode?
Naargelang je noodzaak kan de thuiszorg zowel voor een korte als voor een lange periode verstrekt worden.

Voorwaarden?
Een doktersvoorschrift is noodzakelijk om deze thuiszorg te genieten. Het voorschrift moet vermelden dat de verzorging alleen thuis kan gebeuren wegens de gezondheidstoestand van de patiënt. Je geeft het doktersvoorschrift voor de paramedische zorg aan de zorgverstrekker die bij jou aan huis komt. 

Door wie?
De thuiszorg wordt verstrekt door gediplomeerde en ervaren zelfstandige zorgverstrekkers. Zij krijgen permanente vorming zodat zij zich steeds verder kunnen bekwamen in hun vak en op de hoogte blijven van de nieuwste technieken om patiënten te helpen.

Hoeveel kost het?
Wij willen patiënten kwalitatieve en betaalbare zorg bieden. Daarom passen wij de wettelijke tarieven toe voor alle verstrekkingen die onder de verplichte ziekte- en invaliditeitsverzekering vallen (verpleging, kinesitherapie, enz.). Voor alle andere verstrekkingen (pedicure, kapper, enz.) werken wij op basis van tarieven die in een overeenkomst met de verstrekkers zijn vastgelegd.

Ons aanbod:

Verpleging

Onze verpleegkundigen voeren alle medische handelingen uit waarvoor zij bevoegd zijn, van de meest eenvoudige tot de meest complexe (lichaamsverzorging, inspuitingen, wondverzorging, dialyse, enz.). De verzorging vindt zowel in de week als tijdens het weekend plaats. De patiënt moet de nodige geneesmiddelen en de uitrusting voor de voorgeschreven zorg in huis hebben.

Logopedie

Logopedisten behandelen zowel kinderen als volwassenen met spraak- en of schrijfproblemen. De communicatiestoornissen kunnen het gevolg zijn van neurofysiologische problemen of van een ziekte (Parkinson, beroerte). Ze kunnen ook optreden na een chirurgische ingreep (bvb. laryngectomie). Deze zorg wordt uitsluitend verstrekt op voorschrift van een specialist.

Kinesitherapie

Onze kinesitherapeuten verstrekken hulp bij problemen met de lichaamsbeweging van de patiënt (reumatische aandoeningen, revalidatie na een heelkundige ingreep of ongeval, enz.). Ze kunnen ook helpen bij de behandeling van ademhalingsproblemen, hart- en vaatziekten en aandoeningen van het zenuwstelsel. Pre- en postnatale kine wordt ook gegeven als de (toekomstige) mama zich niet kan verplaatsen.

Haarverzorging

Professionele kappers en kapsters komen aan huis bij patiënten die zich niet kunnen verplaatsen. Deze dienst is er voor dames, heren en kinderen. Zij kunnen kiezen uit een ruim assortiment haarverzorging (zoals in een kapsalon): wassen, knippen, brushen, permanenten, kleuren, enz.

Voetverzorging

Onze pedicures knippen de teennagels en voorkomen of verzorgen voet- en teenaandoeningen (ingegroeide nagels, likdoorns, eelt, schimmel, enz.).

Tandzorg

Als je niet naar de tandarts kunt gaan, sturen wij een van onze tandartsen naar je thuis voor de meest courante verstrekkingen. We kunnen er ook voor zorgen dat je met hulp van onze dienst mindermobielenvervoer toch langs kunt gaan bij een tandarts in een van onze medische Centra César De Paepe.

Podologie

Een podoloog kan ook instaan voor hygiënische voetverzorging, maar is in de eerste plaats bevoegd om voetklachten te onderzoeken en evenwichts- en bewegingsproblemen op te lossen of te verzachten (beendervervorming, verzwakking van de voetzool, enz.). Ook diabetespatiënten die aangepaste voetverzorging nodig hebben, kunnen terecht bij een podoloog.

Meer info? 078 15 60 30 of thuiszorgcentrum@solidaris.be

Plan tijdig je zorg en diensten aan huis!

Zorg ervoor dat je terugkeer naar huis zo vlot mogelijk verloopt door de zorg en diensten aan huis die je nodig hebt wanneer je het ziekenhuis verlaat te regelen vóór je aankomst in of ontslag uit het ziekenhuis. Wij willen zo snel mogelijk de gewenste hulp voor jou regelen. Daarom vragen wij je om ons online hospitalisatieformulier tijdig in te vullen.

Een ziekenhuisopname? Vergeet je zorgteamformulier niet!

Word je thuis bijgestaan door diverse zorgverleners? Ben jij met andere woorden omringd door een zorgteam? Zo ja, dan raden wij je aan om een zorgteamformulier aan te maken. Op deze manier kan je rekenen op je vertrouwde zorgverleners. 

Volgende stap

ampersand

Contacteer ons

Stuur ons je vraag via ons contactformulier

human outline

Inloggen in e-Mut

Op e-Mut kan je je dossier raadplegen, je terugbetalingen controleren, je documenten downloaden ... allemaal via je computer

pinpoint

Kom langs in een kantoor

We hebben tientallen kantoren, verspreid over Brussel en Vlaams-Brabant. Onze mobiele Mobi-Mut kantoren doorkruisen onze regio en houden halt in de gemeentes waar geen vast kantoor is.

telefoon

Bel ons

Phone mut (24u/7d) - 02 502 52 50

- roze identificatieklevers bestellen
- je laatste terugbetalingen
- je laatste betaling van je uitkering
- documentatie te bestellen

Andere vragen - 02 506 96 11
maandag - donderdag:
8u15 - 12u00 en 13u30 - 16u00

vrijdag:
8u15 tot 11u45