Pensioendienst

Printvriendelijke versiePDF-versie

De medewerkers van de Pensioendienst zijn gespecialiseerd in de pensioenwetgeving en geven informatie over je pensioendossier.

Wat bieden we?

Onze medewerkers helpen je onder meer bij:

  • het opstellen en indienen van je aanvraag voor het rustpensioen, overlevingspensioen en IGO (Inkomensgarantie voor Ouderen);
  • het verzamelen van nodige bewijsstukken om de totaliteit van je loopbaan aan te tonen;
  • het nakijken van pensioenbeslissingen;
  • het berekenen van je pensioenbedrag (behalve voor ambtenaren);
  • bemiddeling bij bevoegde pensioendiensten in geval van problemen;
  • vragen over vervroegd rustpensioen, vakantiegeld, toegelaten beroepsbezigheden, het pensioen van (feitelijk) gescheiden echtgenoten enzovoort.

Voor de indiening van je pensioenaanvraag of een simulatie van je pensioen kun je terecht bij de dienst Pensioenen van je gemeentebestuur, bij de Federale Pensioendienst zelf of online via pensioenaanvraag.be.

 

Voor wie zijn we er?

De Pensioendienst staat klaar voor al zijn leden en is bovendien helemaal gratis!

 

pensioen: hoeveel en wanneer?

Een pensioenberekening is niet altijd eenvoudig, omdat ze afhankelijk is van verschillende factoren zoals je beroepsloopbaan, je gezinssituatie en de verschillende penioenstelsels. Je kunt hiervoor best een afspraak maken met onze Pensioendienst.

 

Heb je vragen over de aanvangsdatum van en het al dan niet bijverdienen tijdens je pensioen? Maak dan een afspraak bij onze Pensioendienst. Ook bij de Federale Pensioendienst kun je terecht voor meer informatie.

 

Meer info

  • Telefonische hulpverlening 02 506 99 17: maandag, dinsdag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur
  • Opgelet! Vanaf 2018 werken we enkel op afspraak. Je kunt een afspraak vastleggen door te bellen naar het bovenstaande nummer, een e-mail te sturen naar pensions@fsmb.be of je sociaal assistent(e) of een van de loketbedienden aan te spreken. Een afspraak kan gemaakt worden op specifieke momenten.

 

Tip: Wij raden je aan om steeds je identiteitskaart en je pincode mee te nemen, zodat wij je dossier kunnen raadplegen op mypension.be.