Stoppen met roken

Printvriendelijke versiePDF-versie

Wij helpen onze leden die willen stoppen met roken door een tussenkomst voor een erkende behandeling.

Eenmalige tussenkomst van 50 euro voor leden die een behandeling onder medische begeleiding volgen om te stoppen met roken en een erkend therapeutisch middel, zoals bupropion en/of nicotinevervangende middelen (pleisters, kauwgom), gebruiken.

 

Welke documenten?

Het BVAC-attest (document aan te vragen bij je apotheek).

 

 

nog meer tegemoetkomingen

 

Woon je in Vlaanderen?

Dan hoef je slechts een deel van de kosten voor begeleiding bij een erkende tabakoloog of rookstopspecialist zelf te betalen. De rest van het bedrag wordt rechtstreeks door de Vlaamse overheid aan de tabakoloog betaald. Hoeveel je precies moet betalen, hangt af van je situatie (met of zonder verhoogde tegemoetkoming*), de soort begeleiding (individueel of in groep) en de duur van de begeleiding.

 

 individuele begeleiding per kwartiergroepsbegeleiding per kwartier   
met verhoogde tegemoetkoming 
max. 1 euro max. 0,50 euro
zonder verhoogde tegemoetkomingmax. 7,50 euro max. 1 euro

  *Jongeren (≤ 20 jaar) krijgen sowieso een verhoogde tegemoetkoming voor rookstopbegeleiding!

 

Op hoeveel begeleiding heb ik recht?

Er werd een puntensysteem opgesteld om te bepalen hoelang je recht hebt op deze tegemoetkoming. Zo krijgt iedere roker 48 punten per kalenderjaar. Bij individuele begeleiding worden 3 punten afgehouden per kwartier, bij groepsbegeleiding slechts 1 punt.

Samengevat, heeft elke inwoner van Vlaanderen per kalenderjaar recht op 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep. Als je dit aantal uren overschrijdt, heb je geen recht meer op een tussenkomst.

 

Woon je niet in Vlaanderen?

Indien je wil stoppen met roken en 8 sessies volgt bij een arts of tabakoloog, wordt 30 euro voor de eerste sessie en 20 euro voor de overige sessies terugbetaald. Dit geldt niet voor zwangere vrouwen, want zij krijgen een tussenkomst van 30 euro voor 8 sessies.

 

Meer info over de terugbetalingen en daarbij horende regels vind je hier.

 

Ben je op zoek naar een tabakoloog? Vergeet onze medische centra César De Paepe niet!
Onze medische centra César De Paepe bieden zorg aan een geconventioneerd tarief. Onze mutualiteit betaalt echter je persoonlijke aandeel volledig terug! Je kan steeds een afspraak maken in een medisch centrum bij jou in de buurt.

Wens je meer info? Contacteer ons.