Wie is Rebelle?

Duizenden sterke vrouwen, honderden initiatieven en een eeuw geschiedenis … Onze vrouwenvereniging heeft sinds 1922 een mooi parcours doorlopen. Maar tijden veranderen. Daarom heten wij vanaf nu Rebelle.

We kunnen nog altijd niet spreken van echte gendergelijkheid in onze samenleving. Daarom verenigen wij groepen vrouwen die zich inzetten voor verschillende actuele thema’s: seksualiteit, emotionele arbeid, geweld, menstruatiearmoede, de gezondheidskloof, body positivity en ouderschap. We durven al eens tegen de stroom ingaan en gedurfde campagnes voeren. Daarnaast organiseren we, samen met onze vrijwilligers, op lokaal niveau activiteiten die een link hebben met deze thema’s. Telkens met een snuifje pit.

Rebelle bouwt aan een samenleving waar alle vrouwen zich goed in hun vel voelen, en onbeschaamd zichzelf kunnen zijn. We doorbreken taboes. Menstruatie is toch iets doodnormaal? We stellen nieuwe normen op. Want hé, als nieuwe ouder doe jij dat goed! En perfectie bestaat niet bij ons. Elk lijf mag er zijn.

We zijn toegankelijk, inclusief en streven naar gelijke kansen voor alle vrouwen in alle aspecten van hun dagelijks leven. Daarvoor schakelen we het volume van de vrouwelijke stem hoger. Of hun protest nu groots of net heel klein is.

 

Rebelle is er ook voor jonge ouders

Rebelle is betrokken partner van 65 Huizen van het Kind en organisator van 54 consultatiebureaus overheen Vlaanderen, één prenataal steunpunt en één inloopteam in Antwerpen.

Onze consultatiebureaus staan in voor het opvolgen van de groei en ontwikkeling van kinderen tot en met 3 jaar. Als ouder kan je er ook terecht met al je opvoedingsvragen. In het prenataal steunpunt wordt de zwangerschap opgevolgd van vrouwen in precaire omstandigheden, op maat van de zwangere vrouw en haar omgeving.

Ons inloopteam biedt preventieve gezinsondersteuning aan aanstaande gezinnen en gezinnen met kinderen tot 6 jaar.  We organiseren groepsgerichte ouderbijeenkomsten,  spel en ontmoeting en open onthaalmomenten binnen de Huizen van het Kind.  In de Huizen van het Kind zijn ouders met kinderen tot 24 jaar welkom.

Wil je je graag als vrijwilliger inzetten voor de ondersteuning van jonge gezinnen? Laat het ons weten via consultatiebureaus@rebelle-vzw.be.

Onze activiteiten kan je steeds vinden op onze website of stuur ons een mailtje voor het volledige aanbod.

 

 

Logo Rebelle

Wens je meer info?

Zuidstraat 120, 1000 Brussel
02 546 14 14
brabant@rebelle-vzw.be
www.rebelle-vzw.be
Facebook: Rebelle vzw 
Instagram: rebellevzw

Gerelateerde publicaties

Raadpleeg onze voordelengids voor nog meer voordelen!