07-08-2021

Naar waar mag ik op vakantie gaan?

Elk land heeft zijn eigen regels op het gebied van testen, quarantaine ... Om de regels met betrekking tot het land van bestemming te raadplegen, bezoek je de website van de FOD Buitenlandse Zaken.

Terugkeer naar België

Wanneer je terugkeert naar België, zijn je verplichtingen afhankelijk van de kleur van je vakantiegebied. Welke kleur welke maatregelen met zich meebrengt, lees je hier. Ben je langer dan 48 uur in het buitenland geweest? Dan moet je het Passagier Lokalisatie Formulier invullen voor je aankomst op Belgisch grondgebied!

Voor de reizen binnen Europa heb je een coronacertificaat nodig

Het Europese COVID-19 certificaat (coronacertificaat of coronapaspoort) is een officieel document waarmee je binnen Europa mag reizen. Het certificaat bevat een persoonlijke QR-code. Dit is de QR-code die in het buitenland wordt gescand om te controleren of je binnen Europa mag reizen.

Je coronacertificaat kan je op verschillende manieren verkrijgen:
Via de computer: surf naar www.mijngezondheid.belgie.be/#/masanté.belgique.be
Via de smartphone: surf naar www.covidsafe.be.
Om een papieren versie te ontvangen moet je bellen naar: Vlaanderen : 078 78 78 50 / Brussel : 02 214 19 19 / Wallonië : 071 31 34 93

Wat wordt er gedekt door het ziekenfonds?

  • Mutas biedt hulp en bijstand als je in Europa of het Middellandse Zeegebied het slachtoffer wordt van een ongeval of onverwacht ziek wordt. Mutas zorgt niet alleen voor medische hulp en repatriëring, maar biedt ook andere tussenkomsten. Waarschuwing! Mutas dekt geen landen waarnaar een reisverbod geldt namens de FOD Buitenlandse Zaken. Meer info over de hulp van Mutas?
  • Om een vergoeding te kunnen krijgen voor dringende zorg in het buitenland, mag je niet vergeten de juiste documenten in orde te brengen. Meer informatie klik hier.