Raadpleeg onze catalogus

De Medishop heeft een breed assortiment aan para (medisch) materiaal:

Woningaanpassing: de Medishop biedt je een breed scala aan apparatuur zodat je zo lang mogelijk in alle veiligheid thuis kunt blijven wonen. Enkele voorbeelden zijn ziekenhuisbedden, handgrepen, douchestoelen ...

Incontinentie: de Medishop biedt je een breed scala aan bescherming die het beste bij jouw levensstijl past.

Conditie en bandagisterie: heb je revalidatie- of fitnessapparatuur nodig? Je vind er ook een groot assortiment aan bandagisterieartikelen.

Baby: bij Medishop ben je aan het juiste adres voor milieuvriendelijke doekjes en luiers, Difrax flesjes en spenen en bekers voor jong en oud.

Elektro: Bij Medishop vind je bloeddrukmeters, telefoons met grote knoppen of waarvan je het geluid enorm kunt verhogen, digitale thermometers, spuitbussen, weegschalen en een veelvoud aan andere items.

Mobiliteit: de Medishop biedt je krukken, wandelstokken, oprijplaten ... We zoeken samen met jou de geschikte middelen om jouw mobiliteit zo lang mogelijk te behouden.

Verzorging: de Medishop biedt je een breed assortiment om je van top tot teen te verzorgen.

Verpleegkundige materiaal: als verpleegkundige vind je hier een breed assortiment aan producten waarmee je jouw patiënten de beste zorg kunt bieden. Particulieren kunnen hier ook pleisters, kompressen enz. vinden.

Voor wie?

De Medishop is speciaal opgericht voor de leden van Solidaris Brabant van Brabant. Om recht te hebben op deze dienst moet je in orde zijn met de bijdrage van de aanvullende verzekering.

Ook niet-leden kunnen terecht in de Medishop. De voorwaarden hiervoor kan je navragen op 078 15 60 30 of infomedishop@solidaris.be.

Waar bestellen?

Waar afhalen?

  • In de Medishop
  • In een van de kantoren van onze mutualiteit in je buurt
  • Grote artikelen, zoals een ziekenhuisbed en een tillift, worden aan huis geleverd en geïnstalleerd.

Hiervoor dien je een transportkost te betalen.

Wil je iets lenen, huren of kopen?

De meeste hulpmiddelen kan je gratis lenen gedurende een periode van maximaal 3 maanden. Na deze termijn wordt een billijke financiële bijdrage gevraagd, afhankelijk van de prijs van het geleende materiaal.

Niet alle artikelen kunnen voor een bepaalde tijd gratis ter beschikking gesteld worden. Deze moeten direct gehuurd of gekocht worden.

Je moet een waarborg betalen voor het geleende en gehuurde materiaal. Deze waarborg wordt integraal terugbetaald als je het materiaal in goede staat terugbrengt.

Het materiaal wordt op eenvoudige vraag uitgeleend of verhuurd. Er is geen medisch attest nodig.

Soms ben je verplicht om een onderdeel van het gehuurde materiaal aan te kopen. Meestal is dit om hygiënische redenen: de emmer bij de wc-stoel, het afkolfflesje bij een afkolftoestel, het masker bij een aerosol enzovoort.

Betalingsmogelijkheden

  • Je betaalt bij voorkeur via bancontact. Cash betalen is eventueel ook mogelijk.
  • Domiciliëring enkel voor openstaande huurcontracten.