Voor wie?

Het personenalarm stelt oudere mensen in staat alleen thuis te blijven wonen. Het systeem biedt de familieleden immers de zekerheid dat hun dierbare in geval van nood snel geholpen kan worden.

Het systeem is ook bestemd voor andere personen (chronisch zieken, mensen met een handicap, enz.) die op elk ogenblik een beroep moeten kunnen doen op bijstand.

Praktische informatie

Hoe werkt het systeem?

Een personenalarm van Medishop staat in verbinding met een zorgcentrale en dit 7 dagen op 7, de klok rond. Zodra er iets gebeurt en er is niemand in de buurt, dan druk je op de knop. Vervolgens kom je in verbinding met een medewerker van de zorgcentrale die de gepaste actie onderneemt. Eén van jouw contactpersonen of indien nodig de hulpdiensten, komt meteen ter plaatse om je te helpen.

Medishop biedt twee types van personenalarmsystemen aan :

1) Vast personenalarm voor gebruik in en rond de woning:

Voor wie vaak binnen is en zich enkel buitenshuis begeeft met familie, vrienden of kennissen. Dit type personenalarm wordt aangesloten op de vaste telefoonlijn of via een simkaart. Je krijgt er een zendertje bij (halsketting of polsbandje): met een druk op de knop kom je in contact met de zorgcentrale. Zij schatten de situatie in en zorgen dat de nodige hulp snel op gang komt.

2) Mobiel personenalarm voor gebruik in de woning, maar ook buitenshuis:

Voor wie zich ook nog alleen buitenshuis begeeft naar bijvoorbeeld de winkel of een hobby, maar zekerheid wil in geval van nood. Dit type personenalarm draag je als een halsketting, een sleutelhanger of een polshorloge. In geval van nood en bij een druk op de knop kan de zorgcentrale jouw locatie bepalen en de nodige hulp inschakelen. Bij het alarm met halsketting of sleutelhanger kan ook een veilige zone ingesteld worden: dit kan nuttig zijn voor personen met beginnende dementie.

Installatie

De installatie van het personenalarmsysteem gebeurt bij je thuis door professionele medewerkers die je alle nodige uitleg zullen verschaffen.Voor de installatie van het personenalarmsysteem betaal je een kleine bijdrage.

Prijs

Maandelijks huurprijs (leden Solidaris Brabant):

1) Vast personenalarm voor gebruik in en rond de woning:

  • vast personenalarm: 24 euro/maand
  • vast personenalarm met recht op verhoogde tegemoetkoming (RVT): 21 euro/maand

2) Mobiel personenalarm voor gebruik in de woning, maar ook buitenshuis:

  • mobiel personenalarm: 32 euro/maand
  • mobiel personenalarm met recht op verhoogde tegemoetkoming (RVT): 29 euro/maand

Eenmalige installatiekosten: 65 euro

Waarborg: 50 euro

Onze mutualiteit komt tussen in de maandelijkse huurprijs van een personenalarmsysteem in de Medishops. De tussenkomst bedraagt 12 euro (15 euro voor personen met recht op verhoogde tegemoetkoming). Het toestel moet minstens 1 maand gehuurd worden.

Meer info? 078 15 60 30 - infomedishop@solidaris.be

Volgende stap

ampersand

Contacteer ons

Stuur ons je vraag via ons contactformulier

human outline

Inloggen in e-Mut

Op e-Mut kan je je dossier raadplegen, je terugbetalingen controleren, je documenten downloaden ... allemaal via je computer

pinpoint

Kom langs in een kantoor

We hebben tientallen kantoren, verspreid over Brussel en Vlaams-Brabant. Onze mobiele Mobi-Mut kantoren doorkruisen onze regio en houden halt in de gemeentes waar geen vast kantoor is.

telefoon

Bel ons

Phone mut (24u/7d) - 02 502 52 50

- roze identificatieklevers bestellen
- je laatste terugbetalingen
- je laatste betaling van je uitkering
- documentatie te bestellen

Andere vragen - 02 506 96 11
maandag - donderdag:
8u15 - 12u00 en 13u30 - 16u00

vrijdag:
8u15 tot 11u45