Indien je geen automatisch recht kan openen op het Zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden op basis van ander attest of een andere erkenning, kan een indicatiesteller aan huis komen om jouw graad van zorgbehoevendheid te onderzoeken. Hiervoor gebruiken we een evaluatie-schaal die door de overheid erkend wordt.

Nieuw: vanaf 1-06-2021 dienen we van de overheid een nieuwe evaluatie-schaal te gebruiken: de BelRAI-screener. Deze nieuwe schaal peilt naar het niveau van functioneren van een volwassen persoon op vijf domeinen: Activiteiten van het Dagelijks Leven (ADL), Instrumentele Activiteiten van het Dagelijks Leven (IADL), Cognitieve problemen, Psychische problemen en Gedragsproblemen.

Dit is een wijziging t.o.v. de BEL-profiel-schaal. Hierdoor kan het resultaat van de evaluatie in sommige gevallen anders zijn.

Kom je in aanmerking voor het Zorgbudget Zwaar Zorgbehoevenden dan kun je maandelijks een vergoeding van € 130 krijgen van de Vlaamse Sociale Bescherming. Met deze vergoeding kun je een deel van je niet-medische kosten betalen.

Voor meer info

Voor meer info of een afspraak kun je van maandag tot vrijdag bellen naar onze indicatiestellers op het nummer 02 546 15 85 (van 9 tot 12 uur). Je vindt ook meer informatie op https://www.vlaamsesocialebescherming.be/zorgbudget-voor-zwaar-zorgbehoevenden 

Gerelateerde publicaties

Raadpleeg onze voordelengids voor nog meer voordelen!

Volgende stap

ampersand

Contacteer ons

Stuur ons je vraag via ons contactformulier

human outline

Inloggen in e-Mut

Op e-Mut kan je je dossier raadplegen, je terugbetalingen controleren, je documenten downloaden ... allemaal via je computer

pinpoint

Kom langs in een kantoor

We hebben tientallen kantoren, verspreid over Brussel en Vlaams-Brabant. Onze mobiele Mobi-Mut kantoren doorkruisen onze regio en houden halt in de gemeentes waar geen vast kantoor is.

telefoon

Bel ons

Phone mut (24u/7d) - 02 502 52 50

- roze identificatieklevers bestellen
- je laatste terugbetalingen
- je laatste betaling van je uitkering
- documentatie te bestellen

Andere vragen - 02 506 96 11
maandag - donderdag:
8u15 - 12u00 en 13u30 - 16u00

vrijdag:
8u15 tot 11u45