Onze opdracht

Printvriendelijke versiePDF-versie

Socialistische Mutualiteit Brabant, toegankelijke gezondheid voor iedereen!

Als Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant zijn wij begaan met het welzijn van onze leden. Wij betalen hun gezondheidszorg en hun uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid. De FSMB biedt haar leden in het kader van gezondheidspreventie en -promotie ook toegankelijke, duidelijke informatie op maat van hun behoeften.

We bieden hen een kwalitatieve aanvullende verzekering en dragen de waarden solidariteit en onderlinge bijstand hoog in het vaandel. De Socialistische Mutualiteit van Brabant vecht dan ook elke dag voor al haar leden om hen een nog grotere toegankelijkheid van de gezondheidszorg te bieden.

Hoe doen we dit?

 

Binnen onze mutualiteit

Via onze aanvullende verzekering bieden we onze leden diverse voordelen, diensten en terugbetalingen. Zo betalen we het remgeld van onze leden jonger dan 18 volledig terug. Volwassenen krijgen hun remgeld voor een aantal consultaties terugbetaald. We hebben ook tussenkomsten voor anticonceptie, aansluiting bij een sportclub, vaccinaties, opsporing van kanker ... Raadpleeg dus zeker eens het overzicht van onze terugbetalingen en voordelen.

 

We bieden onze leden dit alles voor de beste prijs. Want de bijdrage om de voordelen van onze aanvullende verzekering te genieten, bedraagt maar 6,50 euro per maand, daarmee zijn we een van de goedkoopste spelers in de markt. 

 

Tot slot bieden we onze leden toegang tot betaalbare, kwalitatief hoogstaande zorg. Zij kunnen immers terecht in onze medische centra 'César De Paepe' en bij onze gezinsplanning 'ROSA'. We hebben ook een heel ruim aanbod van zorg en diensten aan huis.

 

Ons engagement gaat verder

Maar we zetten ons niet alleen binnen onze mutualiteit in voor onze leden. Ons engagement gaat verder!

 

In het kader van het door de overheid vooropgestelde budget, zetten wij ons ook in voor het behoud van een toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. Dit doen we onder meer door mee te werken aan goede tarievenakkoorden. Deze worden bepaald op een conventie tussen de vertegenwoordigers van de zorgverleners, de ziekenfondsen en de overheid en leggen de officiële erelonen en terugbetalingstarieven vast. Zo krijgen onze leden een tarifaire zekerheid bij geconventioneerde artsen.

 

Daarnaast promoten we de opening van een globaal medisch dossier (GMD) en het gebruik van goedkopere geneesmiddelen. Die zijn goedkoper, maar van dezelfde kwaliteit als de duurdere medicamenten met dezelfde samenstelling en werking. Het GMD voorkomt dan weer dubbele onderzoeken en verbetert de communicatie tussen artsen, de houders van een GMD betalen ook 30 % minder remgeld bij hun huisarts. We ijveren ook voor een terugdringing van de kosten bij een ziekenhuisopname.

 

Onze mutualiteit interpelleert ook de overheidsinstanties met vragen die de gezondsheidszorg aanbelangen. De Socialistische Mutualiteit wil het excessief gebruik van antidepressiva in België terugdringen door de terugbetaling van psychotherapie. We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van antidepressiva daardoor zal dalen.

 

 

Wil je meer weten over de doelstellingen van een mutualiteit? Raadpleeg dan ons Mutualistisch Model.