Internationale vrijwilligersdag

Printvriendelijke versiePDF-versie
30/11/2017

5 december is het Internationale vrijwilligersdag! Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Personen met een goed hart die zich belangeloos en vol overgave inzetten voor anderen zijn broodnodig en worden steeds belangrijker. We willen deze dag dan ook niet onopgemerkt laten voorbijgaan. 

Ook vrijwilligers ondervinden heel wat voordelen aan hun inzet in talrijke functies. Zo beleven zij unieke ervaringen en leggen ze nieuwe, vaak boeiende contacten. Ook de voldoening en waardering die je krijgt, zijn vaak redenen om aan vrijwilligerswerk te doen.

Uiteraard moet je ook met een aantal zaken rekening houden, zoals alles inplannen en voldoende afstand bewaren wanneer het allemaal wat veel wordt.

 

Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en wil je graag weten hoe anderen dit doen? Lees dan zeker het interessante artikel uit de Mutualistische Weergalm van september!

 

Heb je wel interesse om in een vrijwilligersproject mee te stappen, maar heb je geen idee welke taken je op het lijf geschreven zijn? Doe dan zeker onze vrijwilligerstest!

 

 

Wil je graag meer praktische info? Op onze vrijwilligerspagina vind je al het nodige over het reilen en zeilen van vrijwilligen.