Onderzoek naar behandeling chronische pijn: Neem jij deel?

Printvriendelijke versiePDF-versie
16/01/2018

Bijna een vierde van de Belgische bevolking lijdt aan een vorm van chronische pijn. Wanneer we specifiek kijken naar personen die een whiplashongeval opliepen, zien we dat zelfs na toepassing van de huidige therapievormen tot 50% van deze mensen toch nog chronische klachten ontwikkelt.

De huidige therapie is momenteel onvoldoende afgestemd op de chronische klachten ten gevolge van een whiplash, waardoor deze klachten niet altijd efficiënt aangepakt kunnen worden. Nochtans vormen whiplashpatiënten (en patiënten met chronische pijn in het algemeen) een belangrijk onderdeel van onze gezondheidszorg. Het is dus belangrijk dat deze aandoeningen zo goed mogelijk bestudeerd worden, zodat ze efficiënt behandeld kunnen worden.

 

Onderzoek

De Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel slaan de handen in elkaar en voeren een studie met whiplashpatiënten om het effect van twee therapiesoorten met elkaar te vergelijken.

Beide therapieën bestaan uit 3 educatieve sessies, gevolgd door 15 sessies oefentherapie. Het totale programma duurt 16 weken. In deze periode zullen de deelnemers een aantal testmomenten ondergaan.

 

Wil je deelnemen aan het gratis onderzoek, ken je iemand die wil deelnemen of wil je eerst wat meer info?
- Mail naar chronischepijn@ugent.be.
- Bekijk de flyer.