Samen veerkrachtig

Printvriendelijke versiePDF-versie
02/10/2019

Op 1 oktober start de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ worden er tal van acties georganiseerd om goed in je vel zitten en psychische kwetsbaarheid beter bespreekbaar te maken. Ook Vrije Tijd & Gezondheid wil met een aantal activiteiten veerkracht in de kijker zetten.

 

1 OKTOBER 2019 OM 19.30 UUR

Fit in je hoofd, goed in je vel – workshop

Wat veerkracht precies betekent, lichten we toe tijdens deze interactieve workshop. Een getrainde lesgever dompelt ons drie uur onder in de wereld van de veerkracht. We maken kennis met 10 eenvoudige tips die onze veerkracht boosten en ons inspireren tot een gezonder en gelukkiger leven. Meer nog, ze zorgen ervoor dat onze kwaliteiten meer naar boven komen. Het zijn geen zweverige toverformules, maar handvaten die echt een houvast bieden. En die we ook thuis, op het werk, in een relatie en bij vrienden kunnen toepassen om sterk in de schoenen te staan.

 

> Zaal Morgenrood, Mechelsestraat 70, 3000 Leuven > € 5 (spreker en drankje)

 

6 OKTOBER 2019 OM 14 UUR

Stilstaan terwijl je stapt – mindful wandelen

Wandelen en mindfulness gaan perfect samen. Trek samen met ons je comfortabele wandelschoenen aan, maak deze mindfulnesswandeling en laat je begeleiden door tal van geluidsfragmenten.

 

> Meetjesland, Knooppunt 83, Sint-Jansstraat in Sint-Laureins > € 3 

 

10 OKTOBER 2019 OM 19 UUR

Happy Hapjes – literaire en culinaire workshop

Samen tafelen we gezellig rond geluk en gezondheid en ondertussen proeven we, letterlijk en figuurlijk, van hapjes uit de literatuur. Jeugdauteur Katrien Van Hecke en vertelster pur sang, ging in de literatuur op zoek naar het ultieme feelgoodmenu en schotelt ons met deze interactieve workshop een casserole vol joie de vivre voor. De gerechtjes maken we zelf ter plaatse klaar.

 

> Zaal Sacco & Vanzetti, Zuidstraat 118, 1000 Brussel > € 35 (workshop, driegangenmenu)