Time to BBQ!

Printvriendelijke versiePDF-versie
31/07/2018

Summertime = BBQ time! Beslis je om de barbecue aan te steken? Speel niet met vuur en lees eerst even onze tips.

 

veilig barbecueën doe je zo:

  • Zorg ervoor dat je barbecue proper is voor je hem gebruikt.
  • Blijf nuchter wanneer je aan de barbecue staat.
  • Plaats de barbecue op een afgeschermde, windvrije en stabiele plaats!
  • Houd kinderen en huisdieren steeds ver uit de buurt. Ook alcoholhoudende of licht ontvlambare vloeistoffen plaats je best een eind verder.
  • Verlies de barbecue nooit uit het oog, zorg dus dat je alle benodigdheden bij de hand hebt.
  • Om de barbecue aan te steken, kan je aanmaakblokjes gebruiken die geschikt zijn voor barbecues. Gebruik met andere woorden NOOIT vloeistoffen die niet bedoeld zijn om te barbecueën (waaronder benzine, methanol, petroleum en spiritus).
  • Ter preventie kan je best enkele blusmiddelen (bv. een blusdeken, zand of een brandblusser) dicht bij de barbecue plaatsen.
  • Je begint best met je eten te bereiden wanneer de kolen niet meer gloeien en een witte laag hebben gekregen.
  • Verplaats de barbecue nooit als deze nog warm is. Eerst laten afkoelen, is de boodschap!

 

Meer handige tips en info vind je op veiligbarbecuen.be.

Opgelet: met de aanhoudende hitte wordt barbecueën eerder afgeraden.